BESTEL NU HET TAFELMODEL INCLUSIEF VIDEO-HANDLEIDING VOOR JOUW PRAKTIJK
BESTEL NU HET TAFELMODEL INCLUSIEF BASIS-VIDEO-HANDLEIDING VOOR JOUW PRAKTIJK
KIND OP DE KAART VOOR PROFESSIONALS 
KIND OP DE KAART VOOR PROFESSIONALS
Dé tool om speels en zorgvuldig met kinderen in gesprek te gaan over kwetsbare thema's
Dé tool om speels en besproken met kinderen in gesprek te gaan over kwetsbare thema's
Bestel hier Kind op de kaart tafelmodel (100 cm x 70 cm) inclusief video-handleiding specifiek voor de professional met een basisset met houten poppetjes in een katoenen zakje. De kaart wordt geleverd in een stevige koker en wordt binnen 2 a 3 werkdagen aangetekend naar je verzonden. Dit complete pakket vraagt een éénmalige investering van € 150 euro inclusief 21% btw en verzendkosten
Mijn missie is om volwassenen te laten zien wat zij kunnen betekenen voor kinderen die te maken hebben met een ingrijpend verlies, zodat elk kind zich met ondersteuning gedragen weet, het verlies vanuit een veilige bedding kan integreren en zo ruimte heeft om zich optimaal te ontwikkelen.
"Het geheim van het behalen van de beste resultaten voor uw kleine onderneming is lid worden van de Inner Circle."
Russell Brunson
COMPLETE SET VOOR PROFESSIONALS
Voordelen van KIND OP DE KAART VOOR PROFESSIONALS
Ontdek een snelle en zorgvuldige manier om kinderen te helpen zich te uiten over emoties en gedachten.

LET OP: 
De telescopische (vierkante) koker voor het vloermodel zorgvuldig in het midden openen, 
zodat deze her-bruikbaar is.

De kaart biedt...

Een speelse manier die kinderen helpt kwetsbare thema's "gemakkelijk" te bespreken.

De kaart biedt...

Inzicht in een toegankelijk vormgegeven tool waar veel professionals al succesvol mee werken.

De kaart biedt...

Ontdek een snelle en zorgvuldige manier om kinderen te helpen zich te uiten over emoties en gedachten.
Mocht je specifieke vragen hebben over de aanschaf van de kaart kun je me altijd een mailtje sturen.
KIND OP DE KAART VOOR PROFESSIONALS
KIND OP DE KAART VOOR PROFESSIONALS
Bestel hier Kind op de kaart tafelmodel (100 cm x 70 cm) inclusief basis-video-handleiding specifiek voor de professional met een basisset houten poppetjes in een katoenen zakje. De kaart wordt geleverd in een stevige koker en wordt binnen 2 à 3 werkdagen naar je verzonden. Dit complete pakket vraagt een éénmalige investering van € 150 euro inclusief 21% btw en verzendkosten
Normaal € 195
Nu voor € 150
Nu voor € 150
Voor jouw veiligheid worden alle aankopen verwerkt op een beveiligde server.
Bekijk hier de ervaring van Rebbeca 
Bekijk hier de ervaring van Rebbeca 
Wanneer ik met de kaart werk, zie ik dat er een veilig kader ontstaat voor kinderen en jongeren. Een kader waarin er ruimte is om de eigen innerlijke wereld visueel te onderzoeken, te ontdekken en te experimenteren. Kinderen en jongeren krijgen inzichten zonder dat ik die hoef aan te geven. Hierdoor doen kinderen en jongeren hun eigen ontdekkingen, wat een krachtiger effect heeft. Werken met KIND op de KAART vraagt weinig taal, en toch vertelt het ons zo veel!
Ver-halen, ver-woorden vraagt training.

Training roept kunde, de menselijke maat.

In den beginne was het woord,

Maar het woord werd met het woord verward

Zo anders is: uit het stille midden

De oorspronkelijke stem laten roepen en

Hoorbaar maken

Kunst vraagt kunde, toewijding

Inwijding

Bron: vonken van verlangen
Lees de ervaringen van professionals die al met de kaart werken
Lees de ervaringen van professionals die al met de kaart werken
Leendert van G
Trainer, coach, hulpverlener
De landkaart gebruik ik in trainingen en opleidingen. Het is een heel mooi hulpmiddel om te komen tot waar iemand zit en waar iemand naar toe wil, om te komen tot verbinding en dialoog. 

Het geeft nieuwe inzichten, zet mensen stil, er komt soms naar boven wat niet zomaar in gesprek naar boven zou komen. Het biedt snelle verbinding in groepen, toont verschillen tussen mensen (kiezen op grond van woorden of meer op grond van beeld) en is daarmee een mooi hulpmiddel. 

Regelmatig zijn mensen na het gebruik van de landkaart van plan zelf de kaart te kopen. Ook in individuele begeleiding gebruik ik de landkaart wel. Werken met de landkaart is een mooie methodiek die naast andere methodieken heel helpend kan zijn.
Anne R
Rouwtherapeut en trainer
In het werken met de landkaart spreekt vooral de symbooltaal enorm aan. De kaart helpt woorden te vinden en/of met eigen beelden te komen. Het ondersteunt om aanwezige gevoelens te verwoorden, elkaar beter in processen te begrijpen.

Het mooie is dat ieder dit prachtige hulpmiddel op zijn eigen wijze zal gebruiken. Ieder met zijn eigen verhaal. Naast het in te zetten voor kinderen die te maken hebben met scheiding of overlijden, gebruik ik de kaart ook bij thematieken als burn-out, adoptie en zelfs bij intervisie/supervisie.
Trudy ten H
Rouwbegeleider
Gesprekken zijn niet 'te sturen', je werkt met wat de cliënt naar voren brengt. Daarnaast kan je de kaart evt. ook gebruiken met vragen over een derde persoon die er niet bij aanwezig is (waar denk je dat Piet heen zou willen, en waar staat hij nu denk je en wat is ervoor nodig om…). 

 Bij minder spraakzame mensen die niet weten wat ze willen, is er genoeg te zien waarbij ze wél kunnen bedenken en zien wat al dan niet bij hun past. En zo kun je toch toegankelijk het gesprek ingaan. Fijn is ook dat de cliënt in de 3e persoon kan praten en met symbolen kan laten zien wat er speelt. Beelden zeggen soms meer dan woorden.

En deze werkvorm kan inzichten opleveren waar men van tevoren nooit bij stilgestaan heeft. Het proces is soms verrassend en kan ook confronterend zijn (maar daardoor wél weer inzicht geven). 

De kaart is goed te gebruiken in meerdere verschillende situaties als scheiding, verlies van vertrouwen, verlies van werk en werkt fijn bij hen die vaak 'ik weet het niet’ zeggen en zo e.e.a. voor zich zien en kunnen kiezen wat op dat moment met hen resoneert. De kaart is overzichtelijk en ik ben blij en tevreden met opgedane inzichten.
Wellicht vraag je je nog af... 
Wellicht vraag je je nog af... 
Hier zijn de antwoorden op de meest gestelde vragen
Hier zijn de antwoorden op de meest gestelde vragen
Hoe berg ik de kaart op?
Je ontvangt de kaart tafelmodel in een koker, zodat je hem altijd netjes op kunt ruimen.
Het vloermodel ontvang je in een vierkante telescopische koker die je na zorgvuldig los-snijden in het midden van de koker steeds weer opnieuw kunt gebruiken.
Kunnen we de kaart ook hangend gebruiken i.p.v. liggend op tafel of de vloer?
Zeker kan dat. Wel goed om te weten dat de beleving dan minder is. Als een kind op de kaart gaat staan of iets neerlegt (poppetje/steen/veer etc.) ‘gebeurt’ er ook direct iets en dat zal je niet hebben als er van ‘afstand’ naar de kaart gewezen wordt.
Is deze kaart alleen voor kinderen of kan ik er ook met ouders mee werken?
Zeker kun je er ook met ouders mee werken! Je legt de kaart bv neer bij een intakegesprek en/of een evaluatie-gesprek en vraagt aan de ouders waar zij zien dat hun kind staat m.b.t. zijn relatie tot het onderwerp. Zo heb je ook met hen in één vraag helder hoe zij het zien. Ook kun je er met je intervisiegroep mee werken of op een ouderbijeenkomst.
Kan ik ook een training volgen met KIND op de KAART?
Je kunt een 2-daagse training volgen met de kaart. Een training, waarin je verdieping op de kaart ontvangt, casus in kunt brengen, oefenen en leert werken met andere materialen en werkvormen met KIND op de KAART. LET OP! Als je de kaart aangeschaft hebt, kun je de 2-daagse tegen een gereduceerd tarief volgen. Zie hiervoor de informatie via de video-handleiding bij aanschaf van de kaart.
Ontvang ik ook de houten poppetjes van de foto’s bij de kaart?
Zeker! Je ontvangt bij het tafelmodelmodel KIND op de KAART een kleine set poppetjes (8 stuks) in een zakje.
Bij het vloermodel ontvang je geen poppetjes. Bij dit model is het juist de bedoeling dat je erop gaat staan of met voorwerpen werkt.
KIND OP DE KAART VOOR PROFESSIONALS
KIND OP DE KAART VOOR PROFESSIONALS
Bestel hier Kind op de kaart tafelmodel (100 cm x 70 cm) inclusief video-handleiding specifiek voor de professional met een basisset met houten poppetjes in een katoenen zakje. De kaart wordt geleverd in een stevige koker en wordt binnen 2 à 3 werkdagen aangetekend naar je verzonden. Dit complete pakket vraagt een éénmalige investering van € 150 euro inclusief 21% btw en verzendkosten
Normaal € 195
Nu voor € 150
Nu voor € 150
Voor jouw veiligheid worden alle aankopen verwerkt op een beveiligde server.
Lees hier het verhaal van Finn 
en zijn moeder op de kaart
Lees hier het verhaal van Finn 
en zijn moeder op de kaart
Zo werkte ik onlangs met een jongen (8 jaar) die zijn vader een jaar eerder plotseling verloor. Zijn moeder komt met hem mee. Ik start een sessie altijd met de ouder én het kind, daarna gaat de ouder naar de wachtkamer met een lekkere thee/koffie en speel ik verder met het kind. Aan het eind van de sessie vertellen kind en ik samen aan de ouder wat we gespeeld hebben. Zo ook die keer. Ze kwamen binnen en de kaart lag dus op tafel. Ook lag er wat spelmateriaal op tafel zoals, houten poppetjes, koord, toverstaf, grote knikker en een boek. 

Bij binnenkomst zag en pakte hij, Finn, direct de toverstaf. Hij zwaaide ermee rond, keek naar de glitters in de staf en vroeg wat je ermee kon doen. Ik zei ‘mooie antwoorden toveren’, waarop hij met de toverstaf boven de kaart rondjes draaide, met de staf daarna naar mij wees en vroeg ‘dan moet je wel een vraag hebben’. Lekker puur!

Zó, amper binnen en het ‘werk’ was begonnen. ‘De vraag is’, zei ik en gaf hem en zijn moeder een houten poppetje in handen, ‘de vraag is, waar sta jij op de kaart als je denkt aan dat papa dood is.’ Dit is tenslotte het thema waarvoor ze komen. Confronterend voor moeder, ik zag het aan haar houding.

Finn nam niet zoveel tijd om rond te kijken en zette direct zijn poppetje op het hart. Zijn moeder zette haar poppetje na goed rondkijken ook neer. Hij las langzaam spellend haar woord op de gekozen plek; eenzame hoogte. ‘Wat betekent dat mama?’ 

Zijn moeder legde het met tranen in haar ogen uit. Dat ze moest wennen om nu alleen een moeder te zijn zonder vader. Dat ze nu alleen moest beslissen of ze bijvoorbeeld in de herfstvakantie ene paar dagen naar een huisjes-park zouden gaan. Hij knikte. Dat begreep hij wel. Hij keek naar zijn plek, het hart. ‘Bij mij is papa in mijn hart’, zei hij. Er gebeurde in deze luttele minuten al zoveel in de verbinding tussen moeder en zoon!

Ik vroeg Finn daarna zijn poppetje naar een plek te brengen op de kaart waar hij nog meer heel graag wilde zijn. Hij pakte het poppetje en zette het op de plek van ‘meerzijdige partijdigheid’. Niet dat hij dat woord kon lezen of begrijpen. Hij keek er niet eens naar. De afbeelding. Die deed er toe. Een afbeelding van een groep mensen. ‘Wat is daar op die plek waar je nu staat?’, vroeg ik, terwijl ik een koord neerlegde van het hart naar deze plek. ‘Nou kijk’, zei hij al wijzend naar de verschillende poppetjes, ‘dit is mijn familie, met papa, mama, mijn broertje en nog meer familie. We horen altijd bij elkaar!’ Hij keek zijn moeder aan die duidelijk geraakt was door de mooie woorden die hij had ‘getoverd’, want ja de toverstaf zwaaide nog steeds rondjes boven de kaart. ‘Nu jij, mam’. Ze keek naar haar poppetje, pakte het op en zei dat ze bij hem kwam staan….

Daarna volgden het papa- en broer-poppetje ook naar die plek. Schatkistjes erbij, koord erom. Een verbindend helend verhaal ontvouwde zich hier. Zichtbaar op de kaart en vóelbaar tussen moeder en kind.
Professionals
Kind op de kaart voor professionals

2-Daagse Kind op de kaart

Training Kind, gezin en rouw (blended)

VIP-dag De professional in de praktijk 

Certificatie training Kind op de kaart

Mastermind 'Vrouwen met Vleugels'

In-company training Kind op de kaart

In-company training Kind, gezin en rouw
Scholen
Kind op de kaart voor scholen

2-Daagse in gesprek met je klas op de kaart

2-Daagse in gesprek met ouders

Opleiding Specialist rouw op school

Ouderbijeenkomst

Groepsbegeleiding

Calamiteiten

In-company team training kind en rouw
Gezinnen
Kind op de kaart voor gezinnen

2-Daagse in gesprek met je kind op de kaart

Kletskoek en appeltaart (online programma)

Rouwverwerking voor het gezin (1 op 1)

Kinderuitvaart begeleiding
 Copyright 2019 l Janet Schmidt l Kopenhagenlaan 141, 8232RD, Lelystad, Flevoland l info@janetschmidt.nl
Alle rechten voorbehouden l  Privacy verklaring   l  Algemene voorwaarden  l  www.janetschmidt.nl

This site is not part of the Facebook website or Facebook Inc. Additionally, this site is NOT endorsed by Facebook in any way. FACEBOOK is a trademark of FACEBOOK, Inc.