Inspirerende  2-daagse training
Professionals in Verdieping op de KAART
 

WELKOM op de KAART

Aan de hand van de KAART en praktijkvoorbeelden mét de KAART leer je de KAART in te zetten in diverse settings met zowel volwassenen als kinderen en gezinnen. We kijken samen naar hoe jouw cliënten met de kaart (soms verbeeld door materialen als poppetjes, stenen, veren) kunnen bewegen in situaties als bijvoorbeeld ernstige ziekte, overlijden, scheiding maar ook in pest-situaties, verlies van vertrouwen en meer. We kijken naar hoe dit zijn weerslag kan hebben op het functioneren van je cliënt en het systeem, waarbinnen hij/zij functioneert.

In deze training staat de reis door het innerlijk landschap van de cliënt centraal. De soms nog verborgen gevoelens, gedachten, wensen van jouw cliënt, worden door de landschapsbeelden wakker geroepen. 

Wat geraakt wordt, kan naar buiten gebracht worden. 
Door het 'spelen' met en op de kaart wordt zichtbaar wat er leeft. 

We gaan aan de slag met de kaart i.c.m. concrete materialen, waarin de cliënt zowel in de fysieke als psychische beweging op onderzoek kan gaan rondom verschillende thema's.

Deze manier van werken kan samen met een groep, een individuele cliënt, kind en / of ouders gebruikt worden. 
Binnen de aangeboden training is er tijd voor het stellen van specifieke vragen en voor het samen oefenen met meegebrachte praktijkvoorbeelden. 

Deze inspirerende training geeft de professioneel de mogelijkheid om het werken met de kaart eigen te maken en in te zetten in de praktijk van alledag.

Data in 2021

14 en 15 januari 2021 Laren VOL

18 en 19 februari 2021 Laren VOL

25 en 26 februari Laren VOL

18 en 19 maart 2021 Laren VOL

06 en 07 april 2021 Laren VOL

17 en 18 juni 2021 Laren VOL

22 en 23 juli 2021 Kapellen België (vraag naar het inschrijfformulier via info@janetschmidt.nl)

15 en 16 oktober 2021 Laren 6 plaatsen

18 en 19 november 2021 Laren 6 plaatsen

Maximaal 6 deelnemers 

Tijden: 09.30 uur - 15.30 uur

Lunch: verzorgd

Locatie: Laren (NH)
Uitnodiging ontvang je twee weken voor trainings-data

Investering 2-daagse: € 395,- (scholing vrijgesteld van b.t.w. in verband met CRKBO registratie) België vraag naar een inschrijfformulier vóór aanmelding via de site.

Certificaat

# Prof 
op de KAART
Heb jij al eens op de KAART gestaan? Ervaar het!
# Jouw cliënt 
op de KAART
Hoe begeleid je jouw cliënten op de KAART?

# Intervisie 
op de KAART
Hoe pak je het aan?
De casus en jij.
# Jouw vraag 
op de KAART
Met welke doelgroep werk jij en hoe stem je af?
# Good Practice 
op de KAART
Materialen en werkvormen op de KAART.
# Intake
op de KAART
Hoe voer je een 
KAART-intakegesprek?
Na de inschrijving geef je de gewenste data op. 
Check de beschikbaarheid bovenaan deze pagina.

Ik heb tijdens de twee daagse van Janet kennis gemaakt met haar KAART. Het is een prachtig middel om pijnlijke en verdrietige thema’s bespreekbaar te maken op een inzichtelijke manier. Janet laat veel betrokkenheid zien en kan erg goed en mooi aansluiten bij de behoefte van deelnemers. Zij biedt veel openheid en veiligheid: alles is bespreekbaar op een prettige manier: het geeft ruimte om te leren. Daarnaast heeft Janet ook veel humor wat ook lucht kan geven bij zware thema’s. Tot slot beschikt Janet over veel creativiteit en ze weet hier goed mee te ‘spelen’: wat is passend bij wie? Na de laatste trainingsdag heb ik meteen beide KAARTEN (tafel- en vloer-) besteld voor mijn werk (GGZ instelling derde-lijns) en ben hiermee meteen aan de slag gegaan: enerzijds met gezinnen om thema’s bespreekbaar te maken, anderzijds om met gezinnen te reflecteren n.a.v. oefeningen en tot slot voor intervisie met mijn collega’s. De tafel-KAART is hierbij wat ‘veiliger’ en biedt veel mogelijkheid om met elkaar in gesprek te gaan (inzichtgevend); bij de vloer-KAART is de ervaring dat deze je letterlijk en figuurlijk meer stil laat staan bij wat ‘speelt’ om van daaruit een eigen beweging voorwaarts te maken. Mijn ervaring is dat de KAART voor veel onderwerpen te gebruiken is; het is vooral een mooi en uitnodigend middel om met elkaar in gesprek te gaan: alles is goed en het helpt om onderliggende emoties bespreekbaar te maken.

Ange van Langen, systeemtherapeut

De training van Janet is echt een aanrader! Na afloop van de training bárst je van de ideeën over hoe je de KAART in kunt zetten! 

Marlon Dijkhuizen, Kindbehartiger

Janet, je KAART is gewoon GOUD! Ik gebruik 'em ook gewoon tussendoor met mijn puber-dochters; bizar wat er dan soms loskomt!

Esther Cornet-Kleijwegt, kinder- en jongerencoach. praktijk Groot & Klei

Wat een inspirerende training hadden wij. Het werken met de Kaart werd met zoveel passie en ervaring uitgelegd, dat ik niet kan wachten om hiermee aan de slag te gaan!

Iris Hage, Integratief Kinder- en Jeugdtherapeut

Zo fijn om weer geoefend te hebben met de kaart. Zonde om zo'n mooie tool in de kast te laten liggen. Deze week weer gelijk meerdere cliënt op de kaart gezet. Fijn om weer nieuwe inzichten te hebben voor wat je allemaal met de kaart kunt doen. Ga het de komende periode weer veelvuldig inzetten . Zowel bij rouw als bij scheidingsvraagstukken. Zo fijn om na al die jaren weer een training te mogen volgen bij Janet. Vertrouwd vol humor, ervaringsgericht en met passende praktijkvoorbeelden.

Ilja Geensen-Degenaar, rouwtherapeut

Ik ging van 'mistig gebied' naar 'eiland van inspiratie' op de KAART: het oefenen, de ideeën, het samen delen dat alles bij-elkaar maakte dat mijn inzicht werd vergroot door uitzicht (afstand, differentiatie) en dat elke plek voor ieder een andere betekenis kan hebben. Dat je dat daar mag laten, en de ander zijn eigen proces mag gunnen. 
De KAART helpt daarin, het bij de ander laten van de inhoud. De warmte, rust en intelligentie van Janet zijn heel prettig! 

Carolien Ziegelaar, integratief kindertherapeut

Systemisch werken was bekend, maar dit tool trok mijn aandacht, maar had nog een HULPBRON nodig! Vol enthousiasme over de mogelijkheden en hoe snel je een gesprek lopend krijgt. In mijn hart met rust en een pas op de plek als ik aan de slag ga, dan loopt de rest vanzelf. 
De waarde van de training zit 'm voor mij vooral in het oefenen en mogen vastlopen, om samen met collega's dan weer een next step te zien en vooral mogen ervaren. 
Een belangrijk inzicht voor mij is dat ik mijn eigen hulpbronnen (selfcare) goed mag blijven inzetten en vanuit hart, verbinding en leegte het gesprek op de KAART mag laten ontvouwen. Janet werkt vanuit verbinding, ze ziet iedereen en heeft zoveel praktijkvoorbeelden dat de kaart gaat leven!

Rebecca de Vries, coach, praktijk voor kinderen, volwassenen en oudersJanet Schmidt | Rouwtherapeut
Janet heeft haar expertise in het thema KIND & ROUW te danken aan haar jarenlange werkzaamheden in het basisonderwijs met daarnaast haar eigen rouwpraktijk. 
Ze begeleidt kinderen en volwassenen en geeft trainingen aan PROFESSIONALS.
Samen met haar zus (ook rouwtherapeut) ontwikkelde zij de KAART die niet meer weg te denken is uit de praktijk van vele coaches en therapeuten en opleidingen. De KAART heeft een belangrijke plek in het werk van Janet. 

Als geen ander weet zij theorie om te zetten naar praktijk, dichtbij het kind.

Professionals
Kind op de kaart voor professionals

2-Daagse Kind op de kaart

Training Kind, gezin en rouw (blended)

VIP-dag De professional in de praktijk 

Certificatie training Kind op de kaart

Mastermind 'Leef je missie'

In-company training Kind op de kaart

In-company training Kind, gezin en rouw
Scholen
Kind op de kaart voor scholen

2-Daagse in gesprek met je klas op de kaart

2-Daagse in gesprek met ouders

Opleiding Specialist rouw op school

Ouderbijeenkomst

Groepsbegeleiding

Calamiteiten

In-company team training kind en rouw
Gezinnen
Kind op de kaart voor gezinnen

2-Daagse in gesprek met je kind op de kaart

Kletskoek en appeltaart (online programma)

Rouwverwerking voor het gezin (1 op 1)

Kinderuitvaart begeleiding
 Copyright 2020  l  Janet Schmidt l Kopenhagenlaan 141, 8232RD, Lelystad, Flevoland  l  info@janetschmidt.nl
Alle rechten voorbehouden  l  Privacy verklaring  l  Algemene voorwaarden l www.janetschmidt.nl