KLAS 
op de KAART
 twee-daagse
twee-daagse voor leerkrachten / IB (max.12 deelnemers)

door: Janet Schmidt

data: 
25-11-19 en -09-12-19  VOL

03-02-20 en 11-03-20 VOL

Nieuwe data volgen zodra de maatregelen rondom Covid-19 dit weer toelaten.

tijden: 09.30 uur - 16.00 uur

lunch: verzorgd

locatie: diverse locaties in het land (regio Midden)
info ontvang je twee weken voor data

investering: € 397,- (vrijgesteld van btw)

kortingscode: bij bestelling van de kaart


TWEEDAAGSE VOOR LEERKRACHTEN EN IB
Aan de hand van de KAART en praktijkvoorbeelden mét de kaart leer je de kaart in te zetten in jouw GROEP.
We kijken samen naar hoe kind(eren) met de kaart (soms verbeeld door materialen als poppetjes, stenen, veren) kunnen bewegen in situaties op school, thuis, met vrienden en vriendinnen. 

We kijken naar hoe zij omgaan met dat wat ze tegen komen in het (veranderende) leven en zich kunnen leren uiten d.m.v. de kaart. Je leert de kaart in te zetten als effectieve interventie ondersteunend in groepvorming, persoonlijke ontwikkeling van kinderen.
Situaties die je vaak veel tijd kosten om ze na te bespreken, worden sneller in kaart gebracht. Je bent vlotter bij de kern. Het kind wordt ondersteund bij het vertellen van zijn/haar verhaal over het gebeurde. Voelt zich begrepen omdat wat op de kaart staat, voor iedereen helder is. 

In deze 2-daagse staat de reis door het innerlijk landschap of zoals een kind eens zei 'mijn binnenland' centraal. De soms nog verborgen gevoelens, gedachten, wensen van jouw kind(eren), worden door de landschapsbeelden wakker geroepen. Wat geraakt wordt, kan naar buiten gebracht worden. 
Door het 'spelen' met en op de kaart wordt zichtbaar wat er  leeft. 

We gaan aan de slag met de kaart icm concrete materialen, waarmee kinderen zich nóg gemakkelijker kunnen uitspreken. Ook binnen kwetsbare thema's als gepest worden, verlies van vertrouwen, veiligheid in de groep komen aan bod.

Uiteraard is er tijd voor het stellen van specifieke vragen en voor het samen oefenen met meegebrachte voorbeelden uit jouw groep.

Deze speelse, inspirerende dagen geeft jou als leerkracht/IB'er de mogelijkheid om met kinderen in gesprek te gaan mét de kaart. De kaart eigen te maken en in te zetten. Elke dag weer. 
  • Houvast tijdens gesprekken
  • Speels in gesprek
  • Je kunt 'meekijken' in het koppie van kinderen
  • Meer (onderling) begrip
  • Meer rust in je groep
  • Je creëert een veilige bedding, voorwaarde om tot leren te komen


Wil je gebruikmaken van de kortingscode van € 50,-? 
Bestel dan onderstaand de kaart en ga direct naar de video-handleiding voor de kortingscode.

Voor het werken in klassen is zowel het tafelmodel (individueel werken of in kleine groep) als het vloermodel (gehele klas) aan te raden. Na aanschaf (betaling) van het tafelmodel word je als vanzelf doorgeleid naar de aanschaf (voordelige route) van het vloermodel.