10 x MASTERCLASS op de KAART

voor nog meer inzicht en afstemming in processen op de KAaRT
PROFESSIONALS  op de KAART
 

Zó vaak krijg ik de vraag van professionals (zowel coaches als leerkrachten) of ze eens een dag met me mee op pad mogen. Mijn werk van binnenuit meekijken en -beleven. Hoe ik een intake voer met de KAART. Of hoe ik op scholen werk met de KAART.

Maar vanwege de privacy en kwetsbaarheid van cliënten kan dit helaas niet.
Want je begrijpt dat als ik alle ins & outs met je over een cases openbaar, 
op welk platform dan ook, zou delen dat dat niet passend zou zijn.

10 x Masterclass op de KAART brengt daar verandering in!
 
In deze Masterclasses zal ik verschillende cases & onderwerpen op de KAART delen. 
Cases die complex, gevoelig zijn over bijvoorbeeld een gezin waarvan de vader bijna zal sterven of over het jongetje dat zijn vader na een scheiding niet meer ziet. 

Deze Masterclasses zijn in een Online-setting gegeven -in een besloten Facebook-groep-, zodat iedereen, live vanuit de praktijk of thuis mee kon doen.

Een setting, waarin ik de deelnemers meenam in de casus:
* Ik vertelde iets over de context van de casus
* Je hoort welke vragen gesteld worden
* Ik laat je op de KAART de bewegingen van de cliënt zien

Deze opnames zijn nu recorded beschikbaar met 50% korting dus i.p.v. € 395,- nu voor € 195,- 

LET OP : ben je (vanaf januari 2021) deelnemer aan de Training KIND GEZIN & ROUW of Opleiding Specialist Rouw op School dan ontvang je de 10 MCs er gratis bij jouw Training/Opleiding.

Door het 'spelen' met en op de KAART laat de cliënt zien wat er leeft. 

In deze Masterclasses staan de reizen van de client door het innerlijk landschap centraal. De soms nog verborgen gevoelens, gedachten en wensen van de cliënt, worden door de landschapsbeelden als het ware wakker geroepen. 

Wat geraakt wordt, kan naar buiten gebracht worden. Door het 'spelen' met en op de KAART laat de cliënt zien wat er leeft.

Deze inspirerende, verdiepende online classes geven de professional de mogelijkheid om het werken  met de KAART nóg meer verdieping te geven in de praktijk van alledag.

Van samen kijken naar hoe cliënten zich op de KAART (soms verbeeld door materialen als poppetjes, stenen, veren) kunnen bewegen in situaties als bijvoorbeeld ernstige ziekte, overlijden, scheiding leer je veel.

Deze Verdieping op de KAART binnen deze kwetsbare thema's biedt je:
* Nog meer inzicht in processen op de KAART
* Hoe je op een diepere laag afstemt op jouw cliënt op de KAART
* Juiste vragen stellen en erkenning geven op de KAART
* Zicht op het volgen van de innerlijke beweging van jouw cliënt op de KAART
* Ontvangend en met een leeg midden te begeleiden op de KAART
* Inspiratie!

Ook als je de 2-daagse op de KAART hebt gedaan, zijn de MC's voor jou interessant!

En omdat de MCs allemaal al opgenomen zijn, 
is jouw investering geen € 397,- maar € 195,-  

Geen b.t.w. i.v.m. vrijstelling door registratie bij het CRKBO.

Na aanschaf heb je met een persoonlijke inlogcode 
direct toegang tot de online omgeving. Dus (steeds weer) kijken en leren wanneer je wilt!

Masterclass #1

Jochem op de KAART
Hij ziet zijn vader niet meer
En ook ziet hij zijn zus niet meer

# MC 2
op de KAART
Intake op de KAART
# MC 3 
op de KAART
De KAART op Scholen
# MC 4 
op de KAART
Delen op de KAART
# MC 5
op de KAART
Al jouw vragen op de KAART

# MC 6 
op de KAART
GEZIN op de KAART

# MC 7 
op de KAART
PUBER op de KAART
# MC 8
op de KAART
STIEFgezin op de KAART
# MC 9 
op de KAART
Leeftijdsfasen op de KAART

# MC 10
op de KAART
Evaluatie op de KAART
Professionals met geldig btwnr. uit België; helaas geldt CRKBO geldt niet in België. 
Vraag daarom via info@janetschmidt.nl een handmatig aangemaakte factuur. 

Ik heb tijdens de twee daagse van Janet kennis gemaakt met haar KAART. Het is een prachtig middel om pijnlijke en verdrietige thema’s bespreekbaar te maken op een inzichtelijke manier. Janet laat veel betrokkenheid zien en kan erg goed en mooi aansluiten bij de behoefte van deelnemers. Zij biedt veel openheid en veiligheid: alles is bespreekbaar op een prettige manier: het geeft ruimte om te leren. Daarnaast heeft Janet ook veel humor wat ook lucht kan geven bij zware thema’s. Tot slot beschikt Janet over veel creativiteit en ze weet hier goed mee te ‘spelen’: wat is passend bij wie? Na de laatste trainingsdag heb ik meteen beide KAARTEN (tafel- en vloer-) besteld voor mijn werk (GGZ instelling derde-lijns) en ben hiermee meteen aan de slag gegaan: enerzijds met gezinnen om thema’s bespreekbaar te maken, anderzijds om met gezinnen te reflecteren n.a.v. oefeningen en tot slot voor intervisie met mijn collega’s. De tafel-KAART is hierbij wat ‘veiliger’ en biedt veel mogelijkheid om met elkaar in gesprek te gaan (inzichtgevend); bij de vloer-KAART is de ervaring dat deze je letterlijk en figuurlijk meer stil laat staan bij wat ‘speelt’ om van daaruit een eigen beweging voorwaarts te maken. Mijn ervaring is dat de KAART voor veel onderwerpen te gebruiken is; het is vooral een mooi en uitnodigend middel om met elkaar in gesprek te gaan: alles is goed en het helpt om onderliggende emoties bespreekbaar te maken.

Ange van Langen, systeemtherapeut

De training van Janet is echt een aanrader! Na afloop van de training bárst je van de ideeën over hoe je de KAART in kunt zetten! 

Marlon Dijkhuizen, Kindbehartiger

Janet, je KAART is gewoon GOUD! Ik gebruik 'em ook gewoon tussendoor met mijn puber-dochters; bizar wat er dan soms loskomt!

Esther Cornet-Kleijwegt, kinder- en jongerencoach. praktijk Groot & Klei

Wat een inspirerende training hadden wij. Het werken met de Kaart werd met zoveel passie en ervaring uitgelegd, dat ik niet kan wachten om hiermee aan de slag te gaan!

Iris Hage, Integratief Kinder- en Jeugdtherapeut

Zo fijn om weer geoefend te hebben met de kaart. Zonde om zo'n mooie tool in de kast te laten liggen. Deze week weer gelijk meerdere cliënt op de kaart gezet. Fijn om weer nieuwe inzichten te hebben voor wat je allemaal met de kaart kunt doen. Ga het de komende periode weer veelvuldig inzetten . Zowel bij rouw als bij scheidingsvraagstukken. Zo fijn om na al die jaren weer een training te mogen volgen bij Janet. Vertrouwd vol humor, ervaringsgericht en met passende praktijkvoorbeelden.

Ilja Geensen-Degenaar, rouwtherapeut

Ik ging van 'mistig gebied' naar 'eiland van inspiratie' op de KAART: het oefenen, de ideeën, het samen delen dat alles bij-elkaar maakte dat mijn inzicht werd vergroot door uitzicht (afstand, differentiatie) en dat elke plek voor ieder een andere betekenis kan hebben. Dat je dat daar mag laten, en de ander zijn eigen proces mag gunnen. 
De KAART helpt daarin, het bij de ander laten van de inhoud. De warmte, rust en intelligentie van Janet zijn heel prettig! 

Carolien Ziegelaar, integratief kindertherapeut

Systemisch werken was bekend, maar dit tool trok mijn aandacht, maar had nog een HULPBRON nodig! Vol enthousiasme over de mogelijkheden en hoe snel je een gesprek lopend krijgt. In mijn hart met rust en een pas op de plek als ik aan de slag ga, dan loopt de rest vanzelf. 
De waarde van de training zit 'm voor mij vooral in het oefenen en mogen vastlopen, om samen met collega's dan weer een next step te zien en vooral mogen ervaren. 
Een belangrijk inzicht voor mij is dat ik mijn eigen hulpbronnen (selfcare) goed mag blijven inzetten en vanuit hart, verbinding en leegte het gesprek op de KAART mag laten ontvouwen. Janet werkt vanuit verbinding, ze ziet iedereen en heeft zoveel praktijkvoorbeelden dat de kaart gaat leven!

Rebecca de Vries, coach, praktijk voor kinderen, volwassenen en oudersProfessionals met geldig btwnr. uit België; helaas geldt CRKBO geldt niet in België. 
Vraag daarom via info@janetschmidt.nl een handmatig aangemaakte factuur. 

Veel gestelde vragen

De Masterclasses zijn al gestart, kan ik toch nog meedoen?
Zeker! De Masterclasses zijn allemaal al opgenomen en kun je direct al in de online-academie direct terugkijken.
Zit de cliënt er Live bij?
De casus die ingebracht wordt, is een casus die al gespeeld heeft. Ik vertel er over en laat de 'reis' op de KAART zien.
Daar is de client niet bij. 
Janet Schmidt | Rouwtherapeut
Mijn expertise in het thema KIND & ROUW heb ik te danken - naast de nodige studies - aan mijn jarenlange werkzaamheden in het basisonderwijs met daarnaast mijn eigen rouwpraktijk. 
Ik begeleid kinderen en volwassenen en geef trainingen aan hulpverleners en scholen.
Samen met mijn zus Gerda (ook rouwtherapeut) ontwikkelde ik de KAART  die in alle begeleiding, coaching en trainingen ingebracht wordt.

Als geen ander weet zij theorie om te zetten naar praktijk, dichtbij het kind en op de werkvloer.

 Copyright 2020  l  Janet Schmidt l Kopenhagenlaan 141, 8232RD, Lelystad, Flevoland  l  info@janetschmidt.nl
Alle rechten voorbehouden  l  Privacy verklaring  l  Algemene voorwaarden l www.janetschmidt.nl